С 30% са поскъпнали самолетните билети само за 2 години. Това

...
С 30% са поскъпнали самолетните билети само за 2 години. Това
Коментари Харесай

Самолетните билети са поскъпнали с 30% само за две години

С 30% са поскъпнали самолетните билети единствено за 2 години. Това регистрират самолетни компании и туристически организации.
За довеждане докрай на учебно заведение, семейство Джанкови са подарили на щерка си Ивайла пътешестване до Италия с приятелки. Казват, че са намерили добра оферта за самолетни билети - 150 евро в двете направления. „ Преди две години ходихме отново по този начин на екскурзия в Италия мисля, че бяха 60 евро отиване и връщане с нискотарифна компания. Сега под 100 евро няма по какъв начин да се откри, най-малко това, което ние видяхме “, изясни Георги Джанков.
От туристическия отрасъл показват, че главната причина за високите цени е повишаването на горивата и политиката за декарбонизация на Европейския съюз.
„ Съобразно европейските наставления, които ще влязат в действие през 2055 година до тогава би трябвало да употребяват все по-голям % от биогоривата, а биогоривата са към три пъти по-скъпи от елементарния керосин “, изясни ръководителят на УС на АБТТА Димитрина Горанова.
„ По време на пандемията доста от самолетните компании бракуваха огромна част от флотилията си или я продадоха. Те към момента не са съумели да наваксат и да набират нужния брой самолетни билети, с цел да се обслужва цялото търсене, което има сега “, добави тя.
По данни на Национален статистически институт, българите най-често пътуват, с цел да посетят културни или спортни мероприятия или да отидат на посетители, а дестинациите, до които летят най-често, са Германия, Италия и Испания. Бърза инспекция демонстрира, че с нискотарифни компании най-евтините билети в посока за този месец от София до Берлин са най-малко 41 евро. До италианската столица могат да се намерят за 20 евро, а до Мадрид ще ни коства 50 евро.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР